En bättre sallad

Hej!

Precis kommit hem från assistentjobbet, och gått på långledigt från det. Ska jobba hemifrån så klart men även ha ledigt med mina tjejer. Dom går på sportlov nu och vi har lite olika planer vad vi ska hitta på. Har fått leverans av nya bänkskivor. På måndag och tisdag kommer hantverkarna så då gör vi garanterat någon utflykt. Vi har fått reklamera våran laminatskiva hos Ikea för andra gången pga missfärgningar. Nu blir det sten, marmorkomposit både som bänkskiva och på väggen. Hoppas så på att det kommer bli bra.

Den här salladen kallar jag bättre för den är så vansinnigt fräsch och god. Du kan servera den som sallad till din middag eller göra den mer matigare, som jag gjort här, och lägga till kyckling, räkor eller vad du nu vill ha och äta den som lunch. Så.Himla.God!

Basen består av:

Ruccolasallad

Krispsallad

Gurka

Halloumiost, stekt

Parmesanost, hyvlad

Pinjenötter, rostade

Avokado

Olivolja

Svartpeppar från kvarn

Ev flingsalt, halloumin och parmesanen är redan salt så smaka av om det behövs först.

Blanda ihop, ät och njut som den är eller lägg till tillbehör för mer matigt. Jag tycker den är god som den är med en bra olivolja till att ringla över medan min sambo gärna vill ha min vitlöksdressing till.

Bästa sättet att göra kycklingfilè enligt mig:

Stek filéerna runtom i smör. Krydda med salt, svartpeppar och Santa Marias grillkrydda med honugssmak medan du steker. Skjuts in i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Skiva upp.

Nu ska jag förbereda en förhoppningsvis supergod ny korvrätt. Blir den bra kommer den såklart på bloggen.

Ha det fint så länge!

Läs om vår kommentarspolicy