Hallonpannacotta med nutellagömna

Hej!

Den här desserten, utmärkt till Alla Hjärtans Dag imorgon. En god och krämig hallonpanpannacotta med en klick nutella som gömmer sig i mitten. Vill man inte ha nutella så är pannacottan god utan också, men kul och gott med den tycker jag.

Receptet är från Jennys matblogg och då pannacottasmeten innehåller färskost så känns den fräsch och inte lika söt. Jag dekorerade med hjärtströssel, så passande, jag hade hemma sen tidigare. Det räcker gott och väl med färska bär annars. Du kan förbereda den här ikväll eller imorgon förmiddag, så bra!

Du behöver till 6 portioner:

2 1/2 gelatinblad

1 vaniljstång

3 1/2 dl vispgrädde

1 1/4 dl socker

250 g philadelphiaost

1 pkt frysta hallon (ca 200 g)

2 msk nutella i botten på varje

Färska bär till dekorering

Gör så här:

Ta fram formarna och lägg i en klick nutella, ca 2 msk, i mitten på varje form.

Lägg gelatinbladen i blöt.

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Lägg i vaniljstången med. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt de urkramade gelatinbladen och rör noga.

Mixa de tinade hallonen slätt och rör ihop med philadelphiaosten, blanda sedan ner i smeten genast och häll upp i portionsformarna. Ställ kallt tills dom stelnat.

Toppa med färska bär.

Så gott med en klick nutella i!

Så gott!

Imorgon förmiddag kommer ett toppentips som går snabbt att laga, håll utkik!

Läs om vår kommentarspolicy