Köttfärssås

Hej!

Vilken dag detta blev! Jobbat hemifrån först. Sen farit och flängt. Läkarbesök, tillbaka till ön för att hämta Daga. Tandläkarbesök. Upp till Maxi, handla, hämta mediciner till mamma. Tillbaka till henne med mediciner. Hon dålig, igen… Nu hemma, landad i soffan.

Idag tänkte jag bjuda på mitt bästa köttfärssåsrecept. En av mina absoluta favoriträtter. En mustig köttfärssås med spaghetti. Och massor av riven parmesan uppepå. Eller ännu hellre tryffelpecorino. Så.in.i.bängen.gott. Perfekt i matlådan dagen efter med.

Jag har försökt skriva ner mina ungefärliga mått. Jag bara har i allt på känsla. Smaka av… och om du har tid och låter köttfärssåsen puttra i ett par timmar så blir den ännu godare. Den är god direkt med, men prova gärna så känner du skillnaden.

Du behöver till ca 6-7 portioner:

800 g nötfärs

1 stor lök

2 vitlöksklyftor

3 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

1 burk Zeta körsbärstomater (eller 1 burk till med krossade tomater)

2 msk balsamvinäger

2 msk soja

2 msk kalvfond

1 dl vatten

Salt, svartpeppar från kvarn

Timjan, basilika (torkad, ca 2 tsk av varje)

En nypa socker

1/2 dl grädde (kan uteslutas)

Smör att steka i

Gör så här:

Finhacka lök och pressa vitlöksklyftorna. Fräs snabbt i smör i en gryta. Bara så den blir lite glansig. Ha i nötfärsen och fräs tillsammans med löken under omrörning så den smular sig.

Tillsätt tomatpuré, soja, balsamvinäger, kalvfond, krossade tomater, körsbärstomater, vatten och kryddor. Låt puttra en stund. Smaka av med mer kryddor om det behövs, en nypa socker och runda av lite med att hälla i grädden.

Servera med spaghetti och riven parmesan eller tryffelpecorino.

Passar som både vardags och helgmiddag!

Älskar detta!

Läs om vår kommentarspolicy