Morotskaka

Hej!

Imorgon är det morotskakans dag. Jag har testat en del morotskakor men återkommer alltid till Leila Lindholms recept. Det tycker jag har allt man vill att en morotskaka ska ha. Saftig kaka med den perfekta konsistensen och smaken på frostingen. Testa om du inte gjort det.

Du behöver:

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1 1/2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1/2 tsk malen ingefära

1 nypa salt

1 1/2 dl raps eller matolja

4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting:

60 g mjukt smör

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Skal av 1 lime

100 g philadelphiaost

Skalet av 1 extra lime till dekorering

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

Tillsätt oljan och rårivna morötter.

Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt morotskakan svalna.

Cream cheese frosting:

Vispa alla ingredienser krämigt.

Bred frostingen över morotskakan. jag har alltid lite rivet limeskal och dekorerar med uppepå. 

Servera morotskakan på ett fint tårtfat.

Ät och njut!

Happy baking!

Läs om vår kommentarspolicy