Herrgårdskyckling

Hej!

Har ni haft en bra helg? Jag har kört rensning i källaren. Det är där allt hamnar. Både skräp, sånt som inte kommer till användning, och där har jag även rekvisita och grejer till bloggen. En hel del porslin mm… Nu försöker jag bli hårdare i mina beslut och inte tänka så mycket “kan vara bra att ha sen”. Är inte påläst vad gäller “KonMari” metoden, googla, men har snappat upp att man ska känna om en sak glittrar eller inte när man rensar. Hjälper när man är velig. Har fixat en bloppissida på insta, har flera kartonger som ska till återbruket och massor med påsar jag ska lämna i tunnan vid återvinningsstationen. Känns skönt! Är inte klar men på god väg.

Nu till den här kycklingen. En av familjens absoluta favoriter. Ett recept jag lagat massor med gånger genom åren, haft det i min gamla receptpärm. Såsen är fantastisk!!

Du behöver till ca 4-5 portioner:

1 kg kycklingfiléer

5 dl crème fraiche, 34 %

100 g rökt skinka. Jag tar en förp. skivad á120g

1 dl hackad persilja

2 tsk dijonsenap

150 g riven ost

Salt, svartpeppar

Smör att steka i

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela kycklingfiléerna i 2-3 längder per filé, eller låt dom vara hela, jag gillar lite mindre delar. Stek dom runtom i pannan tills dom fått en fin yta. Krydda med salt och svartpeppar och lägg dom i en ugnsfast form.

Finhacka skinkan och persiljan.

Blanda crème fraiche, skinka, persilja och senap med den rivna osten.

Bred blandningen över kycklingfiléerna. Stek i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

Servera med klyftpotatis och en god sallad.

Så mör och så saftig kyckling i en magisk sås!

Ha en fortsatt fin söndag!

Läs om vår kommentarspolicy