Risgrynsgröt i ugnen

Hejsan!

Blir ni likna sugna på risgrynsgröt som mig dessa tider? Jag gör den varje helg i december och familjen älskar den. Vi äter den till frukost, men skulle gärna kunna byta ut fler mål. Så gott men inte jättenyttigt så det får räcka som helgfrukost i juletider. Och den är så mycket godare att göra själv än att köpa färdig. Så värt den extra tiden det tar. Jag gör min i ugnen. Så smidigt att slippa stå och passa den. Man kokar först upp den på spisen och sen skjuts in i ugnen. Låt den stå och dra en liten stund, ät och njut! Ibland förbereder jag den kvällen innan… Tänk på att använda en kastrull med lock som tål att vara i ugnen.

Du behöver:

2,5 dl grötris

5 dl vatten

8-max 9 dl standardmjölk

En nypa salt

Lite socker

Och till servering kanel och socker samt mjölk så klart!

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Koka upp grötris och vatten och låt koka på svag värme under lock i 10 minuter.

Slå på mjölken, höj värmen till max och låt koka upp. Rör om och sen på med locket. In med hela kastrullen i ugnen i 35 minuter. Gröten sköter sig själv, inte röra om!

Om du dubblar receptet, sänk värmen till 150 grader och öka tiden i ugnen med en kvart.

Amaryllis och hyacinter, som jag gillar dom!

Kram

Läs om vår kommentarspolicy