Glöggsangria och pepparkaksgifflar med ädelost och fikonmarmelad

Hej!

Gör ni som mig och tjuvstartar advent i helgen? Så trött på det långvariga gråa vädret så måste mysa till det bums. Den här fantastiskt goda glöggsangrian passar att starta alla middagar och fester med framöver. Och varför inte på självaste julafton. Gör som mig en kanna med starkvinsglögg till de alkoholdrickande vuxna och en kanna med alkoholfriglögg till barnen och de nyktra. Receptet ger ca 2 liter. Är ni inte så många så kan du dela receptet i hälften. Men tänk på att den här sangrian är försvinnande god.

Till glöggsangrian serverar jag de snabbaste och enklaste tilltugg du kan tänka dig. Färdiga pepparkaksgifflar från Pågen med en bit ädelost, en klick fikonmarnelad och rosmarin.

Glöggsangria:

1 flaska starkvinsglögg

5 dl tranbärsjuice

5 dl fruktsoda

1 apelsin, saften

2 apelsiner i skivor

4 kanelstänger

Kärnor från ett granatäpple, frysta går bra

Is

Kanel och socker till glasen

Gör så här:

Blanda glögg med tranbärsjuice, apelsinsaft, kanelstänger, granatäppelkärnor och apelsinskivor i en stor kanna eller skål. Spara en apelsinskiva till att fukta kanterna på glasen med. Låt stå och dra i ca 20 minuter.

Dekorera glasen: Blanda kanel och socker på ett fat. Fukta kanten på glasen med en apelsinskiva och doppa sen i kanel och socker blandningen. Det är bra att förbereda ett tag innan så det hinner stelna ordentligt.

Häll i fruktsodan och is precis innan servering.

Inspiration till receptet (gjort om det lite) kommer från duktiga KlingsKitchen

Gifflar med ädelost och fikonmarmelad:

1 pkt Pågen gifflar pepparkaka

100 g ädelost av bra kvalitet

1/2 dl fikonmarmelad

Färsk rosmarin

Gör så här:

Skär varje giffel på mitten på längden. Lägg de halva gifflarna med den skurna sidan nedåt.

Skär en liten bit ädelost och lägg på varje. Ha på en liten klick fikonmarmelad och dekorera med rosmarin.

“Recept från Elle Mat Och Vin

Vilken mysig tid vi har framför oss nu!

Skål och trevlig helg!

 

Läs om vår kommentarspolicy