Torskrygg med gräslök och bacon samt krossad potatis med vitlökssmör

Hej!

Så många som frågade efter det här receptet på Instagram häromkvällen. Lägger ut det nu, trots att det är för mörka bilder egentligen. Men detta mörker som varit på sistone, kan inte minnas att det varit så. Antagligen förträngt det. När solen väl tittade fram idag kändes det helt fantastiskt!

Torskrygg är också fantastiskt. Gjorde en sås på fri hand så skriver ungefärliga mått. Smaka och prova dig fram. Potatisen kommer längre ner i inlägget.

Du behöver till 4 portioner:

4 bitar torskrygg

Salt, citronpeppar

1 schalottenlök

1 dl vitt vin

En klick smör

3 dl grädde

2 tsk dijonsenap

Gräslök efter smak

1 msk fiskfond

Salt, svartpeppar från kvarn

En nypa socker

Riven parmesan

1 pkt bacon

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Torka torskryggen torr med lite papper. Lägg den i en ugnsfast form och krydda med salt och citronpeppar.

Finhacka schalottenlöken och fräs den snabbt i lite smör i en kastrull. Ha i vinet och låt reducera ner tills det återstår 1/3. Ha i grädden, fiskfonden, dijonsenapen och gräslöken. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt såsen puttra en kort stund.

Häll såsen över fisken och ha på riven parmesan. In i ugnen i 15 minuter.

Under tiden så knaperstekt bacon, strössla på fisken när den kommit ut ur ugnen.

Krossad potatis är ett så enkelt och gott tillbehör. Krydda med det du gillar.

Koka potatis med skal. Låt den ånga av ordentligt. Häll i en ugnsfast form. Krossa potatisen lätt med t.ex en sked.

Smält smör. Pressa i vitlök och kryddor.

Jag använde en kryddmix som heter Patatas Bravas. Jag har haft den ett tag och vet inte riktigt var den går att få tag i. Googla Patatas Bravas kryddmix och se om du får tag på någonstans. Supergod mix som är extra god på just potatis i ugn.

Pensla på smör och kryddblandningen på dina potatisar. På med riven ost, jag använder mest parmesan. In i ugnen på 225 grader tills potatisen fått färg och blivit krispig.

Mums!

Läs om vår kommentarspolicy