Äggmuffins

Hej!

Här kommer ett gott och nyttigt tips till söndagsfrukosten imorgon. Eller till mellis, ta med på picknicken m.m. Passar lite närsom. Varför inte som en lättare lunch med sallad till. Variera fyllning efter tycke och smak eller vad du har hemma. Jag hittade fetaost, skinka, soltorkade tomater, babyspenat, plommontomater hos mig och gjorde olika fyllningar av det i min muffinsplåt. Dom håller några dagar i kylskåp och kan även frysas. Värm på dom lite i micron, serveras med fördel ljumna.

Tips! Använd silikonformar och ställ i muffinsplåten så får du enkelt ur dina äggmuffins.

Du behöver till 12 muffins:

9 ägg

1/2 dl mjölk

Salt och svartpeppar från kvarn

Ev annan kryddning du gillar, tex basilika, timjan, oregano, paprikapulver, chiliflakes…

Förslag på fyllning:

Skinka, bacon, kalkon, lax, kyckling

Fetaost, riven ost, keso

Soltorkade tomater, plommontomater

Spenat, svamp, lök

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ihop äggen med mjölken och kryddor.

Fräs ev på viss fyllning i stekpannan eller lägg den direkt i formen. Fyll till ca hälften.

Häll på äggsmeten nästan ända upp till kanten.

Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Ha lite koll.

Smaklig spis!

Önskar dig en trevlig helg!

 

Läs om vår kommentarspolicy