Tacofläta

Hej!

Det blev några dagars uppehåll från bloggen. Haft problem med överföring av bilder efter senaste uppdateringen men nu fungerar det äntligen!

Har varit på en så trevlig tur i vår huvudstad med, vilket ni som följer mig på Instagram kunde hänga med och se på Stories. Middag på Griffins med fina vännerna Maria och Simona . Frukostevent med Mio och Blomsterlandet där vi fick lära oss massor om orkidéer och senaste trenderna inom inredning. Och bjöds på god frukost från Blueberry . Besök hos bästa Köket. En fantastisk Chokladpralintillverkning med stjärnkonditorn Gustaf MabroukChokladfabriken. Sen en icke problemfri och försenad tågresa hem med SJ. Men det var det värt. Så kul att komma iväg!

Nu till ett recept jag bjudit på tidigare men som jag nu uppdaterat lite grann. Det kommer ursprungligen från min instavän @mgrahn76. Tacofläta, en kul variant på fredagstacosen, och jättegod!

Jag serverar den med en fräsch sallad, tacosås och min vitlökssås.

Du behöver:

1 st färdig pizzabotten XXL

500 g köttfärs

1 hackad lök

1 påse tacokrydda

1 dl crème fraîche, ej lätt.

3 msk tacosås.

2 st tomater i tärningar

150 g riven ost

1 uppvispat ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 190 grader.

Lägg ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär snitt på varje sida med 2-3 cm mellanrum. Skär inte in till mitten för där ska det vara en degsträng som köttfärsen ligger på.

Stek köttfärsen med lök och tacokrydda. Blanda ner crême fraiche och tacosås. Lägg köttfärsblandningen i mitten på degen.

Toppa med tomattärningarna.

Tillsätt riven ost uppepå.

Vik in degremsorna snett över mot andra sidan, byt sida varannan gång som en fläta.

Pensla med det uppvispade ägget.

In i ugnen i 25 minuter.

Servera med grönsaker, vitlökssås (recept längre ner) och tacosås.

Smaklig spis!

Den här pizzadegen…

Skär remsor, inte ända in till mitten, spara en mittendel där du lägger köttfärsen, tomater och ost.

Vik remsorna tvärs över som en fläta.

Pensla med ägget.

Färdiggräddad!

Servera med grönsaker och såser.

Den här vitlökssåsen är grymt god till mycket.

Du behöver:

2 dl turkisk yoghurt

3 msk majonnäs

2 tsk flytande honung

1-2 pressade vitlöksklyftor

Salt, svartpeppar, persillade

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser förutom persilladen. Låt stå och dra ett tag. Krydda lite persillade ovanpå innan servering.

Skär den i skivor.

Testa det här!

Läs om vår kommentarspolicy