Jättecookie med choklad och dumle

Hej!

Igår bakade jag och mina tjejer. Eller rättare sagt var det mest Elin då Daga inte var på sitt bästa humör. Hon satt mest sur på sidan om och hjälpte motvilligt till. Förslaget om att jag och hon kunde baka ensamma idag istället togs emot med en arg blick och ett bestämt nej. Att “förpesta” den annars vanligtvis glada aktiviteten tyckte hon var en bättre idé… jag lät henne hållas och en god kaka blev det ändå. Tjejerna hade bestämt att dom ville baka en jättecookie med choklad och Dumle från Lindas bakskola. Den är härligt seg och god. Man kan tillsätta lite sötmandel eller hasselnötter för mer crunch. Ät den som den är till fikat eller servera med en kula glass som dessert.

Du behöver:

200 g mörk choklad (spar lite till garneringen)

100 g dumlekola

175 g smör, rumsvarmt

1 1/2 dl strösocker

1 1/2 dl farinsocker

1 ägg

1 1/2 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 dl havregryn

3 3/4 dl vetemjöl

Garnering:

Grovhackad choklad

Florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka chokladen grovt och skär dumlekolan i mindre bitar, ca 3 delar per kola.

Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

Blanda ner choklad och dumlekola. Rör ihop allt till en jämn deg.

Sätt ett bakplåtspapper i botten på en springform, 22-23 cm i diameter. Tryck ut degen däri. Strö över lite grovhackad choklad.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker innan servering. Ät som den är eller servera med en kula glass.

“Mamma, jag vaknade nog på fel sida idag” sa hon på kvällen efter en lite smått jobbig dag… ❤️

Mums!

 

Läs om vår kommentarspolicy