Fisksoppa med lax, torsk och räkor

Hej!

Wow vad detta är gott! Fisksoppa, eller gryta…vet inte vad jag ska kalla den riktigt. Det här måste ni bara göra om ni gillar fisk. Passar helg som en lite lyxigare vardag.

Du behöver till ca 4-5 portioner:

400 g laxfilé

400 g torskfilé

1/2 purjolök

4 potatisar

2 morötter

2 msk tomatpuré

8 dl vatten

3 dl grädde (jag hade matgrädde)

2 msk hummerfond

Dill

Smör till stekning

Salt, svartpeppar från kvarn

Cayennepeppar

Till servering:

Handskalade räkor

Aioli

Färsk dill

Vitlöksbröd

Gör så här:

Skala och dela purjolök, potatis och morötter i små strimlor och bitar. Fräs snabbt i smör under omrörning en gryta.

Tillsätt tomatpurén och fräs snabbt runt lite till.

Häll i vatten och hummerfond och låt småkoka i 15 minuter.

Under tiden delar du fisken i mindre bitar, ca 2×2 cm. Lägg ner dom i soppen och låt sjuda tills fisken är klar, ca 5 minuter.

Rör ner grädden. Smaka av med kryddor och dill.

Toppa med aioli, handskalade räkor och dill vid servering.

Servera med vitlöksbröd och ett gott glas vitt.

Smaklig spis!

Så god!!

De nya gråa sopptallrikarna från Mateus fick jag i födelsedagpresent. Älskar dom!

I helgen är det dags att inse att hösten är här och ställa in grejer från altan, tömma poolen m.m. Även om det ska bli sommarvärme just i helgen så blir den inte mer långvarig än en dag eller så. Och så ska det sista i Elins rum göras klart, nästa vecka kommer möblerna. 👏🏻 Vill verkligen hinna med att baka med barnen också…och laga god mat, som alltid.

Ha en fin helg!

Läs om vår kommentarspolicy