Blåbärspaj

Hej!

Paj på säsongens bär och frukter är svårslaget. Så enkelt och snabbt att göra. Den här blåbärspajen har en ljuvligt knäckig smak. Ta fram blåbär direkt från frysen och häll i botten så det täcker formen. Jag använde en form som är 28 cm.

Du behöver:

Blåbär

250 g smör

3 dl havregryn

3 dl vetemjöl

2 1/2 dl strösocker

Sirap

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader.

Häll blåbär så det täcker botten på din pajform.

Smält smöret i en kastrull.

Blanda i havregryn, mjöl och socker direkt i kastrullen med smöret.

Lägg smeten på blåbären som ett täcke.

Ringla sirap över och ställ in i ugnen 30 minuter.

Ta ut och låt svalna. Servera med vaniljvisp eller en rårörd vaniljkräm som är absolut godast.

Rårörd vaniljkräm:

Vispa 3 äggulor med 3 msk florsocker och 1 msk vaniljsocker till en pösig smet.

Vispa 3 dl vispgrädde, inte för mycket. Blanda ihop den vispade grädden med äggsmeten. Blanda ihop till ordentligt till en lagom tjock kräm.

Om du förvarar den i kylen över natten kan den dela sig lite men det är bara att vispa ihop den snabbt igen.

Så gott!!

Ha en bra söndag!

Läs om vår kommentarspolicy