Kyckling Alfredo

Hej!

Fredag igen, visst går det fort! Och jag tipsar åter igen om en god pasta till helgen. En återkommande favoriträtt hos oss och det bästa är att du lagar allt i samma gryta. Pastan får koka i såsen, så smidigt. Det går snabbt och blir otroligt krämigt och gott!

Du behöver till 4 portioner:

4 kycklingfiléer

1 liten gul lök

3 klyftor vitlök

4 dl grädde

3 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong

300 g tagliatelle

Salt och svartpeppar från kvarn

70 g färsk bladspenat

2 dl riven parmesanost

Några blad basilika

Smör till stekning

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Stek dom i smör i stekpannan. Ställ åt sidan.

Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök tillsammans med smör i en stor kastrull eller gryta utan att löken tar färg. Slå över grädde och vatten.Tillsätt buljongtärningen och lägg ner pastan i kastrullen. Låt koka i cirka 8 minuter och smaka av med salt och peppar. Tillsätt bladspenaten, kycklingköttet och riven parmesan och rör om.

Lägg upp pastan på ett serveringsfat, toppa med färsk basilika. Servera på en gång med vitlöksbröd till.

Smaklig spis!

Ha en bra fredag!

 

Läs om vår kommentarspolicy