Pasta med kräftstjärtar och sparris

Hej fredag!

Fredagspeppad! Huset är städat och en ledig och extra trevlig helg väntar. Och här kommer en grymt god och krämig fredagspasta som helgtips. Hinner eller orkar du inte göra denna till middag idag så gör den någon av de andra helgdagarna. Rekommenderas!

Du behöver till 4 portioner:

Tagliatelle till 4

1 burk kräftstjärtar i lake

1 schalottenlök

1 färsk röd chili

2 klyftor pressad vitlök

1 knippe sparris

2 dl vitt vin

3 dl grädde

1 dl crème fraiche

2 msk hummerfond

Salt och svartpeppar från kvarn

Santa Maria Seafood & Fish krydda

1 nypa socker

Smör till stekning

Sparris eller persilja till garnering

Gör så här:

Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag.

Skölj sparrisen, ta bort den hårda delen längst ner och dela resten i mindre bitar. Stek den i smör tills den fått lite färg. Inte för länge, godast med krispigheten kvar. Lägg åt sidan.

Finhacka chili och schalottenlök, fräs snabbt i smör tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna.

Häll på vinet och låt koka ner tills ca 1/2 dl återstår. Häll på grädden, ha i hummerfonden och rör ner crème fraichen.

Smaka av med salt, svartpeppar, seafood & fish kryddan och en nypa socker.

Låt puttra ihop lite och koka pastan under tiden.

Rör ner sparrisen och kräftstjärtarna i såsen så dem blir varma.

Rör ihop såsen med pastan på ett fat eller i en skål.

Garnera med hel stekt sparris eller persilja.

Servera med vitlöksbröd och ett glas vitt.

Smaklig spis!

Den här kryddan är såå god till fisk och skaldjur. Köp!

Solrosor alltså… 😍

Så gott!

Ha en underbar helg!

 

Läs om vår kommentarspolicy