Parmesanpanerad torskfilé med dillcrême

Hej!

Tips på goda fiskrätter är uppskattat. Och den här rätten gillar många fiskskeptiker vet jag. Har ett par såna i min familj bl.a. Själv älskar jag god tillagad fisk, och en fisk som är panerad, i parmesan dessutom, wow så gott det är! Som det inte vore nog, en fantastisk dillcrême till! Passar vardag som helg, lägg på några handskalade räkor, eller blanda ner dom i dillcrêmen, så lyfter rätten ännu mer…

Du behöver till 4 portioner:

600 g torskfilé av god kvalitet

1 ägg

1 1/2 dl ströbröd

1 dl riven parmesanost

Salt och svartpeppar från kvarn

Smör att steka i

Dillcrême:

2 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

Dill efter tycke och smak, ca 3 msk färsk

1 vitlöksklyfta

1 tsk flytande honung

Salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Börja med dillcrêmen. Blanda crème fraiche med majonnäs. Pressa i vitlöksklyftan. Rör i honungen. Hacka dillen och blanda ner. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ in i kylen till servering.

Ta fram torskfilén och torka av den med hushållspapper så den inte är för blöt.

Vispa upp ägget i en tallrik. Blanda ströbröd, parmesan, salt och svartpeppar på en annan tallrik.

Panera sedan fisken. Doppa den först i ägget och sedan i parmesan och ströbrödsblandningen. Stek fisken i rikligt med smör, ca 2 minuter på varje sida. Ös fisken med smöret.

Servera fisken med potatis, helst färsk eller små delikatesspotatis, dillcrêmen och en god sallad.

Jag hade på extra parmesan på fisken vid servering. Och mycket sås ska det vara. 🤤

Ha en fortsatt fin kväll!

 

Läs om vår kommentarspolicy