Kall parmesansås

Godkväll!

Den här magiskt goda parmesansåsen jag gjorde igår passar bra till kött och kyckling. Utmärkt tillbehör till grillat, flera grilltillfällen har vi kvar hoppas vi! Men den funkar även till en köttbit som är tillagad utan grill. Jag stekte på kött i stekpannan igår, gjorde ugnsrostad delikatesspotatis och serverade med den här såsen och en fräsch sallad. Så gott, och det blev rester kvar till lunchen idag… Såsen var ännu bättre när den stått och dragit, så är det i princip alltid.

Du behöver:

2 dl crème fraiche, ej lätt

1 1/2 dl riven parmesanost, längre lagrad=mer smak

1 pressad vitlöksklyfta

Några droppar pressad citron

1-2 tsk flytande honung

Hackad färsk timjan

Salt, svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Blanda ihop crème fraiche, parmesan och pressad vitlök. Smaka av med citron, honung och kryddor tills du får den smaken och balansen du gillar.

Den här ugnsrostade färskpotatisen med honung och balsamvinäger har väl ingen missat nu.. hade delikatesspotatis istället för färsk igår. 👌🏻

Testa det här!

Läs om vår kommentarspolicy