Pappardelle med kycklingfilé, spenat och soltorkad tomat

Hej!

Här kommer receptet på ett av hela familjens absoluta favoritrecept. Dessa smaker är så goda tillsammans. Den här rätten återkommer vi alltid till och den passar lika bra helg som vardag.

Du behöver till 4 portioner:

Pappardelle till 4 personer

4 kycklingfiléer

1 burk soltorkade tomater i olja

2 pressade vitlöksklyftor

Fryst hackad spenat, ca 4-5 bitar

4 dl grädde

2 tsk dijonsenap

Salt

Svartpeppar från kvarn

Santa Maria grillkrydda med honungssmak

Smör att steka i

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Ansa kycklingfiléerna och stek dom runt om i smör i en stekpanna. Ha på salt, peppar och grillkryddan. Lägg dom i en ugnsfast form och kör klart dom i ugnen i ca 20 minuter.

Strimla de soltorkade tomaterna och fräs dom i stekpannan i lite av oljan dom ligger i. Ha i den pressade vitlöken. Slå på grädden, låt koka upp och tillsätt spenaten. Smaka av med salt, svartpeppar och dijonsenap. Slå på lite mjölk om såsen blir för tjock.

Koka pastan under tiden.

Skiva upp kycklingen och servera såsen och pastan med kycklingen ovanpå.

Garnera med färsk bladspenat eller ruccola.

Serveras med fördel med ett gott glas rött. Min favorit är Apothic Red!

Godaste kryddan till kyckling!

Rekommenderas att göras som fredagspasta imorgon!

Ha en fortsatt bra kväll!

Läs om vår kommentarspolicy