Gratinerad paprikakyckling

Hej!

Lagade en så god och krämig paprikakyckling till middag… måste skriva ner receptet direkt så jag inte glömmer hur jag gjorde. Älskar smaken på grillad paprika på burk. Perfekt med såna här rätter nu när hösten kommer smygande och man är tillbaka i vardagen igen.

Du behöver till 4 personer:

4 kycklingfiléer

1 burk grillad paprika, hade Fontanas

1 vitlöksklyfta

3 dl grädde

1 dl crème fraiche

Smör att steka i

Salt

Svartpeppar från kvarn

Chiliflakes

Paprikapulver

1 tsk flytande honung

Riven ost, jag hade cheddar och mozzarella

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Ansa kycklingfiléerna och dela dom på hälften.

Stek dom runt om i smör. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg över dom i en ugnsfast form. Pudra över lite paprikapulver. Ställ stekpannan åt sidan och använd till såsen sen.

Lägg de grillade paprikorna i en hög smal skål/bunke tillsammans med vitlöksklyftan. Mixa med stavmixer.

Värm upp paprikaröran med grädde, crème fraiche, chiliflakes och honung i stekpannan. Slå såsen över kycklingen. Ha på den rivna osten. Krydda med paprikapulver ovanpå osten.

Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter tills osten är gyllene och kycklingen är färdig.

Servera med ris, klyftpotatis eller pasta, och en god sallad.

Smaklig spis!

Vilken underbar feelgood helg vi haft! Kalas, kräftskiva, målning, familjemys…och idag kom goda vänner på besök vi inte träffat på länge och som vi saknat så! Fått massor med bra och härlig energi….underbart!

Och jag har köpt ny kamera och nytt objektiv, det blir veckans projekt att försöka lära mig den. En liten fotokurs är inbokad om en månad, ser fram emot och behöver den massor.

Ha en fin kväll!

Läs om vår kommentarspolicy