Hej!
Här kommer Marias utlovade recept på brownien med hasselnötstosca. Varning, den är beroendeframkallande!
Så. Otroligt. God.
Är ni i bakartagen och tål nötter måste ni göra den bara. Vi bakade den tillsammans med barnen. Eller rättare sagt var det mest Maria och barnen som bakade medans jag förberedde middagen. Och fotade.
Barnen var helt lyriska att få baka med Maria 😀👩🏻🍳 Och hon är fantastisk med barn, hade inte förväntat mig något annat. Den energin och glädjen!
Dags att sätta igång!
Börja med att rosta 200 g hasselnötter i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Ta ut nötterna och låt svalna. Sänk värmen till 175 grader.
Du behöver till brownien:
125 g smör
125 g mörk choklad
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl
3 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Recept toscaglasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk eller vispgrädde
200g hasselnötter
Gör så här:
Rosta hasselnötter i 200 grader i 10 min. Låt svalna. (Det började du med…)
Lägg de tidigare rostade hasselnötterna i en kökshandduk och gnugga nötter så skalet lossnar. Grovhacka nötterna.
Häll ingredienserna i till glasyren i en kastrull. Värm massan under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Blanda försiktigt i hasselnötterna.
Ta ut brownien och bred på glasyren över brownien. Ställ tillbaka kakan i mitten av ugnen och grädda ytterligare i 15-20 min eller tills toscan har fått en gyllene färg.
Låt brownien kallna i kylen några timmar eller över natten. Servera med en kula glass.
Magiskt!
Perfekt kladdig och crunchig!!
Gör den!