Aperol Spritz

Hej!

Vilken härlig helg det har varit. Vi har haft besök av underbara Maria som jag träffat genom bloggen och som blivit en god vän. I fredags tog hon tåget upp till Mora och kom hit med sin underbara energi, alla som träffat henne vet precis vad jag pratar om.

Vi har ätit, fikat, druckit drinkar, suttit uppe sent och pratat, spelat spel, varit kulturella, och bakat en såå god brownie ni ska få receptet på inom kort. Tro mig, den vill ni baka! Så mysigt, men tyvärr går ju helgen alldeles för fort när det är så.

I fredags drack vi Aperol Spritz. Italiens mest serverade drink, omåttligt populär överallt tror jag. Förstår varför. Aperol är en bittersöt aperitif, blanda den med prosecco, soda, is och en skiva apelsin så får du en superfräsch och god Aperol Spritz. Jag använder mig av Sprite istället för soda. Jag tycker det blir en ännu bättre balans. Har även i en citronskiva. Och i den här hade jag även frysta kulor fyllda med myntablad. Men det är inget som egentligen behövs.

Du behöver till en drink:

2 delar Aperol

3 delar Prosecco

1 del Sprite

Is

1 1/2 apelsinskiva

1 citronskiva

Gör så här:

Fyll ett stort vinglas med mycket is. Peta ner 2 halva apelsinskivor och 2 halva citronskivor. Fyll på med Aperol, Prosecco och till sist Sprite. Rör om försiktigt och sätt en halv apelsinskiva på kanten på glaset. Servera på direkten.

Skål!

Verkligen en fräsch favoritdrink!

Maria fotar drinkarna.

Maria och Elin med den nybakade brownien. Den har världens godaste hasselnötstosca uppepå. Som sagt, receptet (som Maria gjort) kommer.

Ha det fint så länge!

Läs om vår kommentarspolicy