Rostade rotsaker och potatis med halloumi… Och en supergod sås!

Hej!

Vilken sommardag vi haft idag! Har dock tillbringat den i källaren 🙈🤪 den här veckan är det deadline på att röja klart det mesta i källaren inför Elins flytt ner dit. Oavsett väder… Nästa vecka ska det börjas med att sättas lister och måla. Som hon längtar! Och vi med! Är såå glad för hennes skull, att äntligen få sitt rum! Att få se och känna hennes glädje när det är klart kommer vara obeskrivlig, och svårslagen!

Den här middagen vi åt häromkvällen mina vänner, dra mig baklänges så god! Vet att ni liksom jag uppskattar såna här recept på goda tillbehör. Dessa ligger på topplistan hos oss just nu.

Ugnsrostade rotsaker, potatis, rödlök. Toppad med halloumi och timjan. Inga exakta mått, jag gjorde en plåt.

Du behöver:

Potatis

Morötter

Kålrot

Rödlök

Halloumi, jag hade 200 g

Timjan

Salt, svartpeppar från kvarn

Rapsolja

Gör så här:

Sätt på ugnen, jag har 225 grader varmluft

Dela potatis, rotsaker i lagom stora bitar. Rödlöken i klyftor.

Blanda allt i en långpanna. Salta, peppra och ha på timjan. Ringla över olja.

In i ugnen i ca 30 minuter. Vänd runt allt lite efter halva tiden. Alla ugnar är olika så kanske lite längre tid. Hos mig är 30 min i varmluft perfekt.

Under tiden rotsaker m.m är i ugnen så skär halloumin i avlånga lagom stora bitar. Eller i tärningar om du föredrar det. Stek i pannan tills den fått en fin yta.

Lägg upp potatis och rotsaker på ett fat. Toppa med halloumin och färsk timjan.

Vi serverade med kyckling och den här magiska paprikasåsen. Receptet kommer från Markus Aujalay, det är min instavän @thelisalarsson.se (följtips) som tipsade om den. To die for skrev hon, håller med!

Du behöver:

2 dl majonnäs

1 grillad paprika, jag använde Zetas grillade i olja på burk

1 vitlöksklyfta

1 röd chili

1 msk rödvinsvinäger

Salt och svartpeppar

Gör så här:

Låt oljan rinna av en aning från paprikan i en sil.

Mixa majonnäs, vitlök, chili, rödvinsvinäger och paprikan till en slät sås.

Smaka av med salt och peppar.

Ställ i kylen till servering.

“Vi hade den obligatoriska bean till lillasyster också.”

Testa det här till det grillade i sommar. Magiskt gott!

Ha en fortsatt fin kväll!

Läs om vår kommentarspolicy