Krossad potatis med bacon och Västerbottenost

Hej!

Kommer här med en uppdatering på förra sommarens populära krossade potatis. Med bacon, vitlök, smör och Västerbottenost. Har gjort den flera gånger i år med. Grymt god! Jag använder de små delikatesspotatisarna i påse. Men färskpotatis eller “vanlig” fungerar givets också.

Du behöver till ca 6 port:

23 potatisar 
Rapsolja
Flingsalt 
Svartpeppar 
Pressad vitlök
Smör, Bregott brynt helst
2 pkt bacon
75 g västerbottensost
Färsk persilja eller timjan

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka potatisarna mjuka. 
Låt svalna.
Lägg bakplåtspapper på plåt och mosa till potatisarna med en handtryckning.

Pensla med olja på bägge sidor. 
På med flingsalt och svartpeppar nymalen från kvarn.
In i ugnen i 225 grader i 20 minuter.

Klipp baconet i mindre bitar och stek i pannan. Låt rinna av på hushållspapper.

Ta ut potatisen. Pressa en till två vitlöksklyftor över potatisen. På med baconen. Lägg några klickar smör här och där. Till sist har du på den rivna osten.
In i ugnen igen i ca 10 minuter.

Lägg upp på ett serveringsfat och klipp färsk persilja eller timjan över.

På väg in i ugnen efter “krossning”, kryddning och pensling av olja.

Färdiga att lägga på bacon, smör och ost och sen in i ugnen igen 10 minuter.

Färdiga att serveras!

Vi åt potatisen med grillad kyckling, bea, dragonsås och sallad. Så gott. Vill ni ha recept på min bästa marinad? Och dragonsåsen måste jag lägga ut till er också, fantastisk!

Ha en fin kväll! Trots kyla och regn vilket är vädret här för tillfället…

 

 

Läs om vår kommentarspolicy