Laxtacos

Hej!

Det här mina vänner är det godaste på länge. Dessa smaker tillsammans, top!

Uteslut ingenting. Speciellt majonnäsen ger sån fantastisk smak till rätten med sin ingefära, och den rostade löken tillför både smak och crunch.

Det är ursprungligen ett recept från Allt Om Mat men jag har gjort om det lite. Och bytt ut koriander mot bladpersilja. Japp, jag är en av dom som bara inte klarar av koriander. Har försökt tro mig, finns så mycket god mat som innehåller det.

Visste ni förresten att det är genetik som är svaret på varför koriander är en sån vattendelare?

“Forskare har kommit fram till att det är genetiskt betingat. Att ha en väl utvecklad doftreceptorgen av sorten OR6A-2 har visat sig vara gemensamt för de som ogillar koriander. OR6A-2 reagerar på aldehydkemikalier som är de doftämnen som ger koriander dess signifikativa doft. Har man stor känslighet för aldehydkemikalier kan korianders citrushet uppfattas som tvålig och motbjudande.

Gillar du koriander så vräker du på av det i receptet istället för persilja. 😀

Du behöver till 4-6 personer:

700 g laxfilé, utan skinn och ben.

2 msk rapsolja

Salt och svartpeppar från kvarn

Majssalsa:

2 burkar majs

2 msk olivolja + 1 msk

2 salladslökar

1/2 röd chili

1 stor tomat

1/2 kruka bladpersilja eller koriander

1 nypa flingsalt

Soja och ingefärsmajonnäs:

2 dl majonnäs

1 vitlöksklyfta

1 bit ingefära, ca 5 cm

2 tsk japansk soja

Tillbehör:

Småbladig sallad

2 avokado

Rostad lök

Tortillabröd, små 200 grams eller mellan 320 g

Bladpersilja eller koriander

Lime

Gör så här:

Majssalsa: Låt majsen rinna av och fräs på dom lite i olja i stekpannan. Ansa och skiva upp salladslöken. Halvera, kärna ur och finhacka chili och tomat. Repa bladen från persiljan/koriandern.

Blanda majs, salladslök, chili, tomat och persilja/koriander i en skål. Ringla över 1 msk olja och krydda med flingsalt.

Majonnäs: Skala och finriv vitlök och ingefära. Blanda med majonnäsen och sojan.

Skär laxen i 2 x 2 cm stora bitar. Stek dom hastigt i oljan i stekpannan. Krydda med salt och svartpeppar.

Skiva upp avokadon.

Värm på tortillabröden och fyll med sallad, majssalsa, lax, avokado, majonnäs, rostad lök och persilja/koriander. Pressa över lite lime.

Ät och njut!

Gör detta!

Läs om vår kommentarspolicy