Nubbesallad

Hej!

Ingen midsommar utan nubbesallad! Visst är det så att om den görs med ansjovis så kallas den gubbröra? Och om den görs med matjessill så är det nubbesallad? Rätta mig gärna om jag har fel. Jag gör alltid den här nubbesalladen och den är väldigt god. På knäcke, eller gör den ibland som förrätt på kavring. Eller bara som den är på midsommarbuffétallriken.

Du behöver:

1 burk matjesill

3 kokta potatisar

2 hårdkokta ägg

1 dl gräddfil

1 1/2 dl majonnäs

4 msk kaviar

1 liten rödlök

1/2 dl purjolök

1/2 dl dill

Salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Blanda gräddfil, majonnäs och kaviar i en bunke. Finhacka rödlök och purjolök och blanda i. Hacka potatisen i små bitar. Likaså äggen. Finhacka dillen. Skär matjessillen i små bitar. Blanda ihop allt ordentligt men försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

Servera med knäckebröd, kavring, öl eller en liten nubbe.

Smaklig spis!

Ha en fin dag!

Läs om vår kommentarspolicy