Pastatårta

Hej!

Kikar in mitt i hockeyn, och finalen av Sveriges Mästekock, med kvällens middag.

Pastatårta, verkligen en rolig variant på pasta jag fick lov att testa när jag såg den hos Zeinas Kitchen. Här görs den med köttfärssås, jag ska utveckla den lite framöver tänkte jag.
Återkommer med det.

Gör en köttfärssås som du gillar och som du brukar göra den.
Jag gjorde en stor laddning med vegetarisk köttfärssås (quorn vegofärs) häromdagen så använde mig av den.

Jag tog av formen innan jag ställde tårtan på serveringsfatet, då började pastabitarna ramla isär. Så rekommenderar att ta av den sist.

Du behöver till 6 portioner:

500 g rigatoni pasta
1 dl riven parmesanost
150 g riven ost till garnering (mozzarella eller cheddar)
Köttfärssås gjorde på 4-500 g färs

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Koka pastan i saltat vatten. Sila av strax innan den är klar så du behåller lite tuggmotstånd. Lägg pastan i en skål och blanda med parmesanosten.

Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper. Stapla all pasta i formen.

Lägg köttfärsen över pastan.
Banka formen lite lätt 2-3 ggr på bordet så lite av köttfärssåsen kommer in i pastan.

Strö över den rivna osten.

Skjuts in i ugnen i ca 15-20 min, tills osten fått en fin gyllene färg. Låt vila i formen i 5 min.

Dra med en kniv längs kanterna så pastan lossnar lättare från formen.

Lägg pastatårtan på ett fat, öppna upp och ta av springformen.

Servera med en god sallad och vitlöksbröd.

Smaklig spis!

Den här veckan började på värsta sätt för oss. Daga fick magsjuka natten till igår. Det innebär ambulans till sjukhuset för kortison intravenöst och dropp. Hon repade sig snabbt tack och lov så igår em var vi hemma igen.
Supertrötta efter ingen sömn alls.
Nu är Daga pigg och återställd.

Och jag ska försöka lägga mig tidigt för imorgon bär det av till vår huvudstad för ett kul event jag blivit inbjuden till.

Ser så fram emot!

Ha en fortsatt fin kväll!

Läs om vår kommentarspolicy