Kassler Bombay

Hej!

Kikar in snabbt med middagstips…
Kassler Bombay, så god gratäng!
Viktigt att välja en bra SVENSK kassler… jag får svårare och svårare att äta griskött, tycker mycket smakar en konstigt bismak som ger mig avsmak.
Ibland även det köttet med bra kvalitet.
Den här svenska närproducerade kasslern jag fick tag på smakade iaf bra!
Gäller även baconet så klart.

Du behöver:

500 g kassler
1 pkt bacon
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 burk ananasringar
3 dl grädde/matgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk curry
2 dl chilisås
2 dl riven ost

Cashewnötter

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Skiva och strimla kasslern ganska tunt.

Strimla purjolöken och paprikan.

Klipp baconet i bitar och fräs det i stekpannan.

Lägg baconet åt sidan och fräs kasslern, purjon och paprikan en kort stund i pannan.

Låt ananasen rinna av och skär den sen i bitar.

Lägg kasslern, purjon, paprikan och baconet varvat i en ugnsform.

Blanda crème fraiche, grädde, curry och chilisås och häll över.

Strö över den rivna osten.

Gratinera i ugnen ca 20 minuter i 225 grader.

Strö över nötterna innan servering.
(Jag skippade dom denna gång)

Servera med jasmin/basmatiris och en god sallad.

Ha en fortsatt fin dag!

Läs om vår kommentarspolicy