Potatistårta

Hej!

Får lov att dela upp inlägget från nyår i flera delar. Har försökt flera gånger att få till det som jag skulle vilja ha det, men det blir samma sak varje gång. Har mailat med Nouw och gjort vissa åtgärder dom föreslagit men det hjälper inte iaf. Jag kan inte lägga ut långa inlägg med flera bilder, så är det.

Vi firade nyårsafton själva i år. Och det var precis vad vi behövde. Bara rå om varandra, inga tider eller gäster att ta hänsyn till. Så skönt.
Och det visade sig bli den mysigaste och bästa nyårsafton någonsin!
Nu lämnar vi ett tungt år bakom oss och går stärkta och hoppfulla in i det nya.

Vi började med lite plock.
Chips med crême fraiche, hackad rödlök, gräslök och löjrom, tillsammans med ett gott glas bubbel, måste ju vara det godaste man kan börja en middag med!

Till varmrätt i år blev det oxfilé tillagad Sous Vide, potatistårta och kantarellsås, haricots verts med bacon och flingsalt. Så gott!

När man trancherar köttet och det ser ut så här. No words needed!

Ett jättegott tillbehör var potatistårtan som jag hittade tips på hos Johanna Toftby. Testa den här till middagen i helgen tycker jag. Riktigt god smak och sådär lagomt krispig och knaprig på ytan.

Du behöver:

Ca 800 g mjölig potatis

3 ägg

2 dl crème fraiché

3 dl västerbottenost

1 liten purjolök

Salt och peppar

Gör så här:

Vispa ägg lätt, blanda ihop med crème fraîche och osten. Strimla purjolöken fint, vänd ner i smeten. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn. Blanda ner i smeten.

Rör ihop allt med salt och peppar. Lägg bakplåtspapper i botten på en löstagbar form. Klipp ur så det passar botten, smöra kanterna.

Fördela smeten i formen och platta till något. Gratinera tårtan i ugnen på 200 grader 1 timma. Lägg folie över det sista så den inte blir för mörk. Men den är godast lite knaprig.

Kommer med inlägg om dukning, förrätt och efterrätt senare…

Ha en fin kväll!

Läs om vår kommentarspolicy