Kasslergratäng

Godkväll!
Här kommer recept på en riktigt god kasslergratäng som jag gjorde häromveckan.
En lite ”tag vad du haver” gratäng då du kan slänga i i stort sett vad du har hemma. Just den här kombinationen blev väldigt god. Tänk på att välja svensk kassler av god kvalitet.

Du behöver till ca 4 portioner:

600 g kassler
3 dl matgrädde
1 dl crême fraiche
1 paprika i valfri färg
Broccoli (valfri mängd)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
En skvätt soja
1 msk kalvfond
Salt och svartpeppar
Timjan
Riven ost

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Strimla kasslern i lagom stora bitar.
Fräs på den lite i stekpannan och lägg sen över den i en ugnsfast form.

Koka broccolin lite lätt och snabbt, det ska vara tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och ånga av. Ställ åt sidan.

Skär paprika och lök i mindre bitar och fräs dem hastigt i smör i en stekpanna.
Pressa i vitlöksklyftan.

Tillsätt matgrädde, crême fraiche, soja, kalvfond och smaka av med kryddor.

Vänd ner broccolin.

Häll såsen över kasslern och toppa med riven ost.

Gratinera i ca 20 minuter.

Servera med ris.

En vintrig bukett pryder vårat bord.
Passar bra nu. Vintern kom lika snabbt och ”oförberett” som vanligt 😜❄️

Och kläder till alla kommande festligheter är fixade för tjejerna. Allt kommer från Lindex som hade mycket som föll oss i smaken i år.

Och dom har alltid så mycket bra erbjudanden, så shoppade loss vid ett par tillfällen för inte mycket pengar alls. Älskar att klä mina flickor till fest!

Och speciellt kul är det att Daga varit med och valt klänningar också. Man vet aldrig riktigt om hon vill ha Spidermandräkt eller klänning, superhjälte som hon är. 😀

Läs om vår kommentarspolicy