Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

Godmorgon!
Har ni gått på semester än? Jag jobbar en vecka till sen så blir det sovmorgnar, det är dom som hägrar mest just idag. Trött som aldrig förr men så blir det när man är uppe och skrotar och aldrig kan gå och lägga sig. Ska testa det där med att lägga sig i tid efter den här sommarsemestern.

Nu till ett gudomligt gott recept!
Den här koladrömmen har figurerat överallt på sociala medier men jag har inte känt något större sug att göra den då den är som en banoffepaj vilket jag inte är så förtjust i.
Det är något med digestive, dulce de leche och banan som jag tycker blir alldeles för mycket och sötsliskigt. Men testade den här förra helgen och med jordgubbar så kan jag bara säga wow!
Sött, ja. Men så fräscht med jordgubbarna till så det här blir en ny favorit. Så himla enklel att göra med och det gillar vi eller hur?
Ni måste testa den här!

Du behöver till ca 8 bitar:

1 burk karamelliserad mjölk, Dulce de leche
150 g smör
300 g digestivekex
1 l jordgubbar
1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
3 dl vispgrädde

Gör så här:

Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.

Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.

Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.

Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, ta försiktigt bort bakplåtspapperet och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen (dulce de leche)

Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.

Vid servering:

Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

Recept från Ica

Jag tryckte upp digestiven lite runt om så det blev som en liten kant.

Tänk på att ta den karamelliserade mjölken som redan är färdigkokt kolakräm. Den kondenserade måste du koka själv 2 1/2 timme.

Gudomligt gott var det!

Ha en fin dag!

Läs om vår kommentarspolicy