Skaldjurslasagne

Fredag! Jag har gått på långledigt en vecka så bästa fredagskänslan här hemma för tillfället. Dessutom påsklov så en mysig dag med mina flickor väntar. Daga ska till frisören och klippa sig för första gången så hon är jätteglad och tycker det ska bli spännande. Hon är den enda i familjen som fått lockar i sitt hår och just nu är håret helt hopplöst och rufsigt så det blir nog toppen med en klippning. Sen äter vi lunch och fikar ute. Och till sist ska vi handla på Maxi och då får tjejerna vara i Minihuset vilket dom också gillar. Sen fredagsmys ikväll, me like!

Nu till en fantastiskt god rätt som vi åt på påskafton. Skaldjurslasagne med hummer, räkor, spenat, cheddar och mozzarella. Sen en underbar sås med smak av saffran och tomat bl.a. En magisk rätt som jag verkligen rekommenderar!

Du behöver:

400 g räkor med skal
2 frysta humrar
1 stor schalottenlök
2 vitlöksklyftor
Olja
1 påse babyspenat (65g)
1 påse riven cheddar/mozzarella
Färska lasagenplattor, ca 12 st.

Bechamel:

2 msk mjöl
25 g smör
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1 dl vin
1 dl créme fraiche saffran & tomat
1 msk hummerfond
1 tsk chiliflakes
1 tsk Santa maria fish & seafood krydda
1 tsk salt
1 tsk socker

Till servering:

Finriven parmesan
Citron
Färsk timjan
En god sallad

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala räkor och hummer och skär köttet i bitar, lägg åt sidan. Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk, grädde, vin, crème fraîche, fond och kryddor. Låt koka några minuter och smaka av.

Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja tillsammans med babyspenaten.

Häll lite av såsen i botten på en ugnsform och lägg på ett lager pasta. Häll på lite mer sås, strö över skaldjur, spenatfräs och riven cheddar/mozzarella. Lägg på lasagneplattor och upprepa med 3-4 lager beroende på hur stor form du har. Avsluta med ett lager plattor + sås och ost.

In i ugnen på 225 grader ca 30 min tills rätten fått fin färg och plattorna är mjuka. Strö över finriven parmesan vid servering.

Recept från Matplatsen

Jag serverade ett surdegsbröd med vitlökssmör rostat i ugnen till.

Vi började middagen med tryffelchips, crême fraîche, löjrom och hackad rödlök. Det är också magiskt gott tillsammans med bubbel!

Bilder på dukningen…

Och slutligen ett vintips till Lasagnen. Det här var verkligen gott till! The Econic

Önskar dig en härlig fredag!

Läs om vår kommentarspolicy